De snorkelconditie/freedive training

Als je de basis van snorkelen en freediving onder de knie hebt kun je aansluiten bij de zaterdagmiddagtraining. Hier wordt 90 minuten zowel in het ondiepe als diepe bad getraind. Snorkeloefeningen gevolgd door dynamische en statische freedive-oefeningen zullen je fysiek als mentaal op de proef stellen. Conditie en techniek verweven in een gevarieerd aanbod van oefeningen zullen je regelmatig in de zone van naaste ontwikkeling brengen.

Tijdens de zaterdagmiddagtraining zijn er geen vaste trainers en is er geen gezagsverhouding. Eenieder mag een oefening voorstellen en de mensen mogen de voorgestelde oefening uitvoeren op de manier zoals zij dat willen.

De snorkelopleiding
snorkelen

Snorkelen is een activiteit waarbij je met een minimum aan uitrusting bijna maximaal van de onderwaterwereld kunt genieten. Ademend met je gezicht in het water rustig voortgestuwd door je vinnen om zo de wereld onderwater te kunnen bewonderen. Wij bieden de mogelijkheid om dit te leren, om een snorkeloplei­ding te volgen. Een opleiding die wordt afgesloten met een snorkelbrevet van onze vereniging.

In 5 lessen leer je spelenderwijs je snorkeluitrusting kennen en hoe er mee om te gaan. Hoekduiken, bril klaren, onderwaterzwemmen, uitrusting af en aandoen. Vaardigheden om meer van het in en onderwater zijn te kunnen genieten. Vaardigheden die (mocht je dit willen) je ook nog helpen eventuele vervolgopleidingen in duiken of freediving te vergemakkelijken.

Wil je een snorkelopleiding volgen dan wordt er in overleg met de instructeur(s) een planning gemaakt.

De freediveopleiding

Aida-logoFreediving kun je zien als een activiteit waarbij je onderwater bent met ingehouden adem. Je kunt deze sport verdelen in de recreatieve variant en de compe
titieve variant met zowel wedstrijden als records. Op 1 ademteug genieten van de onderwaterwereld, waarbij je snorkeluitrusting volstaat. Of jezelf te prikkelen om in de zone van naaste ontwikkeling je grenzen op een veilige manier proberen op te zoeken en wellicht te verleggen: binnen Maldive ‘87 richten wij ons op de recreatieve Freedivevariant.

Tijdens de opleidingen wordt veel aandacht besteed aan: oefeningen om goed te ontspannen, ademhalingstechnieken, technieken om makkelijker diep te duiken, verder onderwater te zwemmen en langer onderwater te kunnen zijn.
De opleidingen bestaan uit: theorie, een zwembadgedeelte en bij de 2* en 3* ook een buitenwatergedeelte.

Ben je 16 jaar of ouder en in het bezit van een bewijs van duikkeuring dan is het bij onze vereniging mogelijk om je 1*,2* en 3* AIDA freedivebrevet te behalen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om je techniek en prestaties tijdens de zaterdagmiddagtraining te onderhouden en/of te uit te bouwen.

Voor Freediving in Nederland ben je bij ons dus aan het juiste adres.

De duikopleiding
duiker

Duiken is een activiteit waarbij je ademend uit een persluchtset op je rug zwevend onderwater bent. Eenmaal gebrevetteerd zijn er veel mogelijkheden waarin je jezelf kunt ontwikkelen zowel in de diepte als in de breedte.

Mensen die nog geen duik- of snorkelervaring hebben adviseren wij om eerst een snorkelopleiding te volgen waar je vertrouwd raakt met je uitrusting en het water. Vervolgens ga je verder met de duikopleiding waarin je onder andere leert: juist uit te trimmen, veilig op te stijgen en alert te zijn op je buddy. Zwevend in een onderwaterlandschap zal je genieten van de rust en het onderwater zijn.logo

De opleidingen bestaan uit: theorie, een zwembadgedeelte en een buitenwatergedeelte.

Ben je 14 jaar of ouder en in het bezit van een bewijs van duikkeuring is het mogelijk een NOB duikoplei­ding te volgen.

Wil je een opleiding volgen dan wordt er in overleg met de instructeur(s) een planning gemaakt.